ICT AFSTUDEEROPDRACHT

Maak jij van Steinfort Glas BV de ‘Coolblue van de glasindustrie?’

Maatwerk orders via webshops en klantenportals worden bij Steinfort direct verwerkt in het centrale ERP-systeem. Dit systeem stuurt een steeds groter deel van het machinepark aan. Werk jij mee aan de automatische aansturing van het totale orderproces van op maat gemaakte producten? Dat is waar we aan werken bij Steinfort. Automatische aansturing van het orderproces zonder noodzakelijke tussenkomst van mensen en dan willen we ook nog steeds kortere levertijden realiseren. 

We zijn op zoek naar een ICT afstudeerder met logistieke en bedrijfskundige interesse die zich vastbijt in een procesonderdeel en daadwerkelijk applicaties gaat ontwikkelingen en bouwen om het productieproces verder te optimaliseren. Ben jij dat?  Lees dan snel verder!

Alle producten worden op klantorder geproduceerd met gemiddeld een levertijd van circa een week. De ordergrootte varieert van één ruit tot een paar duizend stuks, waarbij de gemiddelde seriegrootte circa twee stuks is. Er is een grote variatie in producten zowel in bewerkingscombinaties als in dikte, maatvoering en verpakkingseisen. Omdat automatisering zo belangrijk is werkt Steinfort eraan om de kennis van de systemen en de vaardigheid om deze te ontwikkelen, bouwen en onderhouden in eigen huis hebben. Eigen medewerkers ontwikkelen en programmeren specifieke applicaties. Daarvoor is naast kennis van ICT ook bedrijfskundig inzicht nodig.

Afstudeeropdracht
Bij de expeditie komen alle geproduceerde producten en bij derden ingekochte delen samen om klant specifiek gereedgemaakt te worden voor verzending. Door de grote variatie in producten en verpakkingsmaterialen hebben we behoefte aan meer rust en overzicht en minder fouten. Bouw jij de nieuwe expeditie applicaties voor Steinfort Glas? Zorg jij voor rust en overzicht in de hectiek van dit procesonderdeel?

Wat ga je zoals doen?
* In kaart brengen van het proces.
* Verzamelen en analyseren van data
* Ontwerpen van applicaties ter ondersteuning en optimalisatie van het proces
* Bouwen van de applicaties (zo ver als mogelijk)

Doelen
* Optimaliseren van belading transportbokken
* Minimaliseren van handling
* Voorkomen van zoekwerk

Begeleiding en interesse
Je begeleiders binnen Steinfort hebben zelf ervaring met het ontwikkelen en bouwen van dit soort applicaties, dus je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. Mocht deze opdracht ruim binnen de afstudeerperiode kunnen worden uitgevoerd dan kan hij nog worden uitgebreid richting optimalisatie van het transport. 

Zie jij jezelf aan de slag gaan en kun je op eigen gelegenheid naar Franeker komen?
Stuur dan je motivatie voorzien van CV naar jananjema@steinfort.nl . Bij vragen bel je Jan op 0517 – 380 900.